Sussi Tasinazzo

Avokadoglass

Världens godaste, nyttigaste fruktsorbet!

Den är så god o det blir en perfekt efterrätt som ändå är fräsch!!

Smakar inte avokado alls!

Recept:

En avokado

1 dl fil

Massa fryst frukt/bär för att få en perfekt konsistens! 

Mixa

Ställ in i frysen en liten stund och njut sedan! Galet enkelt och jäkligt gott. Åt det till frukost med lite chiafrön på!

Min goda frukost i morse!

Nattens påhitt

Resten av kvällen blir det "Once Upon A Time"... Världens bästa serie och jag kan försöka stänga av livet ett tag. 

När hela ens värd vänds upp och ner pågrund av falska människor och slampor... Ja, då vet jag inte vad man mer kan göra än att försöka andas igenom det. Idag hjälper inte alla år av terapi och jag ska medge.. jag ser inte frisk ut alls. Jag har inte rört mig ur sängen sen i söndags. Och jag orkar inte ens bry mig längre. Jag hoppas bara på att detta går över snart. Att ångesten rymmer någon annan stans.

För exakt ett år sen var jag världens lyckligaste tjej. Det är ganska krossat nu.

Nej men tänk om, jag faktiskt inte VILL ha barn

Jag är så trött på mammabloggare, köpa kläder dit och hit till sin unge. Aight, okej. Hur kan folk ens tycka det är intressant? Och sen att alla säger att jag kommer bli lika dan när jag fått barn. PAUS, vem sa att jag ens vill ha barn? "Du kommer tänka annorlunda när du är äldre". Alltid samma icke validerande skit man får höra jämnt och ständigt. 

"Om du inte vill ha barn.. Vad ska du då göra? Festa och knulla runt?"... Jadu, om det är vad du ser livet utan barn som, då tycker jag fan synd om dig. Jag vill satsa på karriär och FRAMFÖRALLT mig själv. Jag vill aldrig mer låta något annat betyda mer för min än mig själv. Kalla mig egoist, men jag har mina anledningar. Jag har ALLTID brytt mig mer om andra än om mig själv. Det har skadat mitt sätt att se på människor. För de har sedan svikit mig. 

Jag vill heller inte binda upp mig till en annan människa på det sättet. Jaha, nu har vi ett barn ihop med vi vill inte vara med varandra. Nej, aldrig. Jag tänker aldrig binda upp mig till någon annan. Tänker aldrig leva för någon annans skull igen.

 

Jag har varit så undansatt i mitt egna liv. Därför vill jag hedra resten av mitt liv genom att bara fokusera och älska mig själv. Får jag ett barn nån gång, kommer jag själv bli riktigt förvånad. 

 

Men överlag tycker jag kanske att folk ska tänka om... Idag lever man inte för att föröka sig... Idag lever man för att man vill. 

Det finns ingen direkt mening med livet. Om familjelivet är din mening med det hela, kanon! Men det är inte det för alla. 

Min mening är att lära mig älska mig själv. För efter allt, tror jag att jag förtjänar det. 

 

skriver av mig

Detta är helvetes stad och alla som bor här är fan så jävla äckliga människor och jag hoppas på Gud att de flesta blir förlamade från axlar och ner. Eller helst käften också så kan de inte ens yttra sig. 

Men dem vänner jag har nu, dem har en jävla bra moral kan jag ta och tala om. De hatar åt mig, tack för det. Det är så snällt gjort just nu. Älskar dem som guld just nu. 

 

Resten hoppas jag bokstavligen brinner i helvetet. End of Story. Äckliga jävla ungar som inte kan bete sig. Sista gånger jag ger mig själv till någon annan. Sista jävla gången.

Totalt onödig fakta som är ganska kul

*hamstrar kan ha sex 75 gånger på en dag.
en noshörning producerar upp emot 27 kg noshörningsbajs varje dag.
*när McDonalds öppnade sig första restaurang i Kuwait 1994 var kön till drive-in delen över 11 km lång.
*7% av alla amerikaner tror att Elvis fortfarande lever.
*Lina Medina från Peru, blev världens yngsta mor då hon 1936 födde ett barn. hon var då bara 5 år gammal.  
*80% av alla miljonärer kör begagnade bilar.
i Tasmanien har man världens renaste luft.
*det skulle ta en person 288 år att spendera en natt på varje hotellrum i Las Vegas.
*det finns 412 dörrar i Vita Huset.
*Får kan känna igen andra får från bilder.
*kvinnor använder i medeltal 7000 ord varje dag. män bara 2000.  
*gravida mödrar som bär på pojkan är benägna att vara mindre glömska än de som bär på flickor.
*Andorra har 0% arbetslöshet.
*var 3000 födsel resulterar i en bebis med både manligt och kvinnligt könsorgan.
*kängurur kan inte gå.
*i medeltal ringer fyra personer om dagen till Graceland och ber att få tala med Elvis.  
*51% av alla svängar är högersvängar.på en brandstation i Livermore, i Kalifornien, finns en glödlampa som lyst sen 1901.
*det finns för tillfället fler än sju miljoner miljonärer i världen.
*amerikaner spenderar varje år mer pengar på kattmat än på barnmat.
*smärta färdas genom kroppen med en fart av 384km/h.
*alla världens termiter väger 10 gånger mer än alla världens människor.
*ketchup som rinner ur en glasflaska rinner med en hastighet av 40km/år.
*krokodiler sväljer sten för att lättare kunna dyka djupare.
*Siderodromofil är att bli sexuellt upphettsad av att åka tåg.
*emetofili är att bli sexuellt upphetsad av spyor eller av att kräkas.
*tonarten på en vanlig telefon är F.
*var fjärde person i världen dagdrömmer om sex just nu.
*det ligger tre golfbollar på månen.
*barn som blivit ammade får i genomsnitt sju poäng högre resultat på IQ-test.
*nasofili är sexuell upphetsning genom att slicka eller suga på en annan persons näsa.
*vid vissa tidpunkter på året är det faktist möjligt att höra majs växa, 
*sir isaac newton var oskuld ända in i döden, 
*undersökningar visar att ju större en mans testiklar är, desto större är risken att han kommer att vara otrogen.

 

                                                Bjuden på bilden där nere, för det var ganska hysteriskt kul när Chelsea skulle köpa pizza på fyllan iklädd en morgonrock och en studenmössa.

 

Tiden som ätstörd

Klickade in på en blogg, där hon berättar om hur hon kämpar mot sin aneroxi och jag blir så glad över att se att människor kämpar för detta. Att det finns så bra hjälp att få, så tänkte att jag kan skriva av mig lite. 

Jo, jag har faktiskt haft allvarliga problem med mat. Jag har växlat mellan bulimi, aneroxia och ortorexi. Sammanlagt var jag nog sjuk i hela 6 år. Det är lång tid.

Jag tänker inte räkna med heeela historien då jag inte orkar förklara vart de exakt började. Men det var under väldigt jobbiga förhållande och jag var ungefär 10 år. Men jag kan börja berätta där jag faktiskt SJÄLV började sluta äta. 

Jag var 10, mobbad och mådde skit. Ville inte leva och fick verkligen inte den hjälpt jag behövde. Jag orkade inte vara kvar i verkligheten så jag startade min egna kamp mot maten. Jag ville inte sitta vid matbordet för jag tyckte inte om människorna som satt där. Jag var rädd för dem och rädd för att göra något fel. Så struntade jag inte i maten kastade jag i mig maten fort som satan så jag kunde gå upp och gråta ifred. Jag var bara ett litet barn, och redan innan hade folk mobbat mig för att jag var tjock och ful. 

Såhär höll det på, jag var smal. Började träna för att bli smal... pressade min kropp... Tillslut orkade jag inte det heller så åt bara väldigt lite. Inte heller var det någon som brydde sig om mina matvanor... Men men. 

2 år senare flyttade jag hem igen och det slutade inte bra. Jag började må lite bättre och äta normalt vilket gjorde så jag gick upp till normalvikt. Där började helvetet... Killarna började mobba mig riktigt ordentligt. Jag blev fotograferad i omklädningsrummen och jag vågade inte gå ut från toaletten för att jag var rädd för att bli slagen. 

Jag var 12 år, började hitta massa olika typer av sätt för att banta. Piller, shaher, fastdagar... Ja, ni förstår. Jag kunde inte se mig i spegeln. Så jag lät bli. Jag ville inte visa min kropp. Jag utvecklade ett hat mot mig själv som var helt sinnessjukt. 

När jag var 14 började min vardag spåra ut. Om man ser bort från droger osv så tog jag ut mitt mående på antingen min matvana eller att jag skar mig. Jag mådde riktigt,riktigt dåligt denna perioden och jag försökte inte ens överleva över huvudtaget. Jag lät bli att äta helt. Mitt mål var att klara sig på en energidryck per dag. Plus att träna. Det höll i 2 veckor sen kollapsade min kropp. Mina kompisar var oroliga och gick till lärarna, vilket självklart inte hjälpte. 

När jag var 15 var jag RIKTIGT smal. Hade inget direkt fett på kroppen utan det var mest ben och senor. Men var inte tillräckligt smal för att få aneroxia även om mitt BMI var lågt. De ville tvångsinlägga mig på ABC vilket jag totalt vägrade. Mina ben stack ut över hela kroppen och jag täckte min kropp i mjukiskläder. Hade jag riktigt ångest brukade jag spy upp min mat eller till och med te för att jag trodde det skulle göra mig tjock. Jag vägde mig 3 gånger per dag minst och gick ner till hela 43 kg. Idag väger jag 55 och det är så min kropp ska vara. 

Jag skolkade från skolan för att kunna skita i lunchen och för att kunna träna. Jag spydde på lektioner och levde ett rent helvete. 

Vändningen kom när jag höll på att svimma på hästryggen och var tvungen att välja vilket liv jag ville ha. Jag valde att bli frisk och få ha Enya kvar. Där började min kamp och många gånger gick det över till att överträna. Jag blev nog inte helt friskförklarad förens jag var lite över 16 år. Jag hade inte varit i ett omklädningsrum på över 4 år.

Idag kan jag stå och prova kläder utan att gråta. Idag kan jag äta vad jag vill med vetskapen om att jag inte blir tjock. Idag är jag inte beroende av maten längre. Idag kan jag vara precis som alla andra utan att räkna kcal och spy. Och jag kunde inte vara stoltare!

Ge inte upp. Det blir bättre. Jag trodde inte heller jag skulle bli bättre... men jag står ju här... Från att ha brist i varenda ämne i kroppen till att vara frisk. Det är underbart. 

 

LÄS OM ÄTSTÖRNINGAR HÄR

 

Nej, jag har inte kvar bilder från den tiden. Och vill inte se dem heller!

5 saker jag inte tål

Bara för att jag vet att Chelsea kommer bli överlycklig över att jag ska klaga lite. Hon vill nog ha en kategori som heter "Sussi klagar". Skön människa är hon. 

Idag över lag har jag bara varit på möte och sen skickat in min telefonjävel på lagning. Äntligen. 

Aight, vi kör!

 

1. Zara Larsson. Jag älskar hennes musik och tycker hon är sjukt begåvad. MEN, hennes jävla beteende får mig att vilja slå henne. Efter att hon slog igenom i Talang så var det en dokumentär om henne där Laila Bagge hjälper henne....Vilken oförskämd snorunge... Var hon en sådan liten råtta som 10 åring vill jag inte veta vad hon är nu. Plus, hennes logic är ju legendariskt rolig. 

 

2. Extremfeminister. Dö. Asså snälla. Ingen tycker om er. 

 

3. Människor som trycker ner människor i små pikar. Ingen tycker om er heller. Ni kan inte ens säga det ordentligt så ni döljer era elakheter lite. Dö. 

 

4. Ickevaliderande människor som nervärderar det du säger. 

 

5.  Om man inte har lika grym moral som mig. Du umgås inte med din kompis "fiende" som har kallat din kompis smuts, hora osv. Det är väl fan logiskt. Du behöver inte vara otrevlig MEN UMGÅS INTE. 

 

 

3 tatueringen - the story behind

 Jag ber om ursäkt för att jag inte uppdaterat ett skit men glömde datorn i skolan i fredags och telefonen är ju spårad så.. ja..

Flippad helg, flippat psyke, flippat jag. Enda bra var väl att jag fick min tatuering klar, sjukt nöjd med den. Jag är ju en sån här människa som bara tatuerar saker som betyder något för mig. Så denna var verkligen skön och göra för att det blir en liten push i rätt riktning varje dag i resten av mitt liv.

Jag har ju gått i terapi i snart 10 år... Haft 10 tals psykologer och endast haft 2 jag tyckt om. Tina och Peter, Peter är den jag har nu. Jag började hos Tina när jag var runt 11-12 år... Och hon var min  stöttepelare i måånga år och såg mig växa upp. Hon vet hela min historia och vet vad jag gått igenom. Så många gånger jag gett upp så har hon alltid suttit där och räddat mig. Anledningen till denna tatueringen har och göra med en sak hon sa till mig för runt 1 år sen efter min andra tur på psyket. "Sussi, du kan inte ta livet av dig. Hur många gånger du än försöker kommer du alltid ha en liten låga som brinner starkare inom dig än allt annat runt omkring dig. Den lågan kommer ta dig levande och långt här i livet." Det satte spår i mig och därför tatuerade jag in ett liknande citat över min arm. Över några ärr. Jag har ju faktiskt överlevt det mesta, saker jag själv blir förvånad över. Och jag är stolt över mig själv. Och tatueringen kommer hjälpa mg i så mycket. Tack Tina för dina ord, dem sitter på kroppen förevigt nu!

Total lycka

Nu är jag så glad så glad då mina sminkprodukter jag beställt har kommit! Gud så snabbt det kom från sminket! Yeey!

 

 

Godmorgon!!

Jaha, då har man gjort det igen! Försovit sig alltså och när man bor i skogen går det inga bussar... Yeey... Aja får bli sista lektionen idag. Men som tur är hinner jag ju göra goda frukostar med massa vitaminer i istället!!

 

Kaffe med kokosolja i och smoothie med crunch! Så jäkla gott! 

Måste lära mig andas

Av någon sjuk anledning är jag i en stressperiod. Alltså att jag inte ens kan sova pågrund av att jag är så stressad.

Jag har saker som måste fixas i skolan. Imorgon ska jag ha TVÅ möten direkt efter skolan och hinner knappt andas emellan. Min  telefon tar bort nr jag behöver till en arbetsintervju jag måste gå på och lovade höra av mig idag.  Plus att jag ska hinna med att sköta om 2 hästar imorgon. 

Har behandling direkt efter skolan på fredag och efter det ska jag ta hand om 2 horses again. Sen ska jag sova. Bara sova för kommer inte orka träffa någon, men kommer säkert göra det ändå.

På lördag ska jag först träffa min hjärta Ellen, sen ska jag tatuera mig igen (!!!!), efter det ska jag ta en häst och fixa och dona, efter det har jag lovat att träffa Tilda... Och på söndag är det bara häst och förhoppningsvis jobb som gäller. 

Plus att det är mycket i mitt privatliv som strular just nu... Så man kan lugnt säga att mitt huvud sprängs snart.

 

Jag måste verkligen försöka tänka mindfullness... men det är riktigt svårt just nu för det är så mycket som snurrar i huvudet. Och sen blir jag stressad om statistiken på bloggen sjunker...Ja, jag vet, det är fett patetiskt men ja... Jag är en tävlingsmänniska och vill alltid bli bättre än dagen innan. 

 

 

Sen vet jag också att jag löser det på ett eller annat sätt. Jag är en jäkel på att klara av svåra situationer och den erfarenheten är jag väldigt glad över nu. Så jag måste bara säga till mig själv att det är klart att jag kan göra detta, jag har ju gjort det innan... Jag behöver bara sätta mig ner, och andas. Yes, you are a fucking badass... Keep going ´cause your amazing!

Keep going

Usch vilken skitmorgon. Hade sjukt svårt för att komma upp ur sängen imorse och nu börjar jag inte förens tolv. Så har inget och göra nu för att jag var tvungen att ta en spruta vid halv 9. Usch, är så himla trött så idag blir det att förlita sig på koffein och god mat. 

Lägger in lite tränings inspiration bara för att jag inte har bättre för mig!

Run away the feelings

Kom nyss hem ifrån en springrunda... Jag behövde springa av mig alla känslor... För jag sprängs snart för att jag är så känslomässigt instabil just nu. Jag hatar det, att inte kunna sitta på en jävla buss och undvika svåra känslor så då börjar man gråta. Men då PRESSAR man tillbaka tårarna för man vill inte gråta. Jag vill inte gråta. 

Jag känner mig full på saker jag inte vill bära, saker som tynger mina steg så otroligt mycket... Och nu för en stund fick jag lätta några kilo. Springa, gråta och flåsa. 

Idag sprang jag inte för att vara hälsosam. Idag sprang jag för att det var så skönt att springa ifrån mina problem och tankar. 

Nyttig chokladkräm

Jag är en sån sockergris, jag tror inte ens ni förstår. Jag skiter egentligen i vad det är, bara det är sött/salt. Det här med att äta nyttigt innebär ju för många att äta äckliga saker och aldrig unna sig. Men nudu, nu jävlar har jag världens bästa recept för er chokladälskare! Och det bästa? Den är till och med nyttig!!

 

Recept:

- 2 msk kokosolja

- 2 tsk honung

1-4 tsk kakao beroende på önskad konsistens

Smält allt ihop i micron eller vid större mängd kastull. Den kommer vara rinnande eftersom kokosoljan fortfarande är varm. När den sen svalnar så kommer en kräm uppstå och beroende på kakao mängd stelna till. Det är sååå gott att ha till jordgubbar/ till frukt, till pannkakor och ja, allt vad du kan tänka dig!

 

 

Kokosoljan är bra på många olika vis! Den förbättrar ditt immunförsvar, är full med mineraler och vitaminer, ökar din fett förbränning och är ett bra fett. 

 

Honung minskar trötthet, kan hjälpa dig med magproblem och stimulerar immunförsvaret! Behöver man säga mer?

 

Kakao kan minska risken för hjärt och kärlsjukdomar och kan motverka cancer. Den är full med antioxidanter!