Sussi Tasinazzo

Nytt projekt och helt förstörd

Herregud, jag o mina projekt, det blir för mycket. Just nu är jag så jobbinriktad så det är helt sjukt. Allt ska bara funka och framtiden ska börjas tidigt för att hinna bli bra.
Har sovit en timme inatt, eftersom jag satt mig vid datorn vid 9 igår kväll och kunde inte sluta. Vid 5 tiden kände jag mig hyfsat utpumpad på dagens idéer så la ifrån mig datorn. Somnade runt halv 6 och gick upp 20 över 7. Sitter i bilen påväg till Stockholm nu för återbesöket imorgon, sen åker jag direkt hem.
Är så himla trött och kämpar för att vända dygnet tillbaka. Men när jag väl fått en idé måste jag fortsätta den. Hoppas bara att jag kommer slutföra den. Åh, just nu är det mycket o huvudet som måste bearbetas!

Besatthet, undanflykter och mörka minnen

Jag är ju så dramatisk i mitt sätt att skriva ibland, kanske ska bli författare i alla fall? Jag vill prata om en sak, berätta saker jag inte pratat om. Jag var väl aldrig riktigt beredd o berätta det heller, att prata om det. Men senaste dagarna har fått mig och fundera, dra mig tillbaka till minnen jag inte vill äga och känslor jag trodde jag kunde bli av med.För att tag sen fick jag den nya Harry Potter boken av Chelsea... Och den var ju såklart med lycka eftersom jag verkligen är en Harry Potter nörd ut i fingerspetsarna! Men det tog ett tag för mig att våga öppna den o börja läsa, det kändes tungt på ett sätt. Första gången jag läste serien mådde jag fruktansvärt dåligt. Jag var 10 år och kunde inte hantera hur hemsk denna världen kunde vara. Så jag började läsa, rymma iväg. Jag slukades TOTALT upp i en värld som inte fanns, som var så oerhört mycket bättre än min egen. Jag hade med mina böcker överallt. Läste och läste, blev duktigare i skolan och kan faktiskt erkänna, mina lärare trodde det skulle bli en riktig författare av mig. Jag la ner hela min själ på att skriva ihop egna berättelser och läsa Harry Potter. Jag åt dåligt och sov sämre, jag ville bara få läsa i lugn och ro. Störde någon mig blev det katastrof i mitt huvud. Det var en besatthet, som i min verkliga miljö var något dåligt. Jag ville inte leka med några småbarn, jag vägrade prata med människor och ville bara vara ifred. Det var så mycket hat och ilska dem åren. Jag HATADE allt, förutom mina studier och böcker. De gav mig styrka nog att ta mig igenom den perioden i mitt liv. Jag var så över ambitiös att jag BAD om mer läxor för att slippa möta omvärlden. Och hela tiden, lät jag mig själv få ätas upp av denna fantastiska berättelse. Och många gånger i mitt liv har jag tänkt att "tänk om J.K. Rowling visste hur många barn hon säkert räddat. Att få dem att tro på saker och att ge dem hopp". Det var precis det hennes böcker gjorde med mig. Fun fact about me är ju att jag är en jäkel på att läsa, har grym fantasi och har väldigt lätt att bli besatt av saker jag tycker är intressanta. Jag har även varit ett "MVG" barn rakt igenom. ÄLSKADE att studera och lära mig saker. Det var något jag brann för. Jag kunde sitta i TIMMAR rakt av och skriva olika typer av texter. Allt från noveller, till dagböcker, till 100 sidor ren fantasi. Jag har tyvärr tappat mycket av den egenskapen idag. Jag slutade läsa 2012 näst intill helt. O har äntligen haft ro att läsa en bok igen. Även om det var en känslomässig sak att göra. Det drog upp saker i mitt liv jag inte vill komma ihåg. Men samtidigt, kommer jag nu ihåg hur mycket ord och text hjälpt mig igenom mina svåra perioder.
Himla långt inlägg eller hur? Förväntar mig inte att folk ska läsa det. Men kommer vara skönt att kunna gå tillbaka om jag någonsin ger upp mitt skrivande och läsande igen!
Denna gången hoppas jag bara att jag inte uppslukas lika mycket! Kanske hittar en balans. Eller så blir jag bara en gammal författar tant som sitter i sitt skrymsle och skriver. Den verkligheten skrämmer mig inte det minsta.
Får nog bli så!

Uppdatering om brösten

Helt glömt bort att uppdatera hur det läker osv. Om jag fortfarande har ont och hur det funkar just nu. Det har gått 11 dagar nu. Äntligen börjar smärtan ge med sig och brösten har börjat mjukna mer och mer. Kan ligga på sidan utan att dö och kan röra mig längre stunder utan att det gör jätteont. Om jag överanstränger mig så absolut, då kan det svida till ordentligt i i stygnen men tror det värsta är över nu. Allt kommer ju bli lättare när jag får duscha helkropp nu och inte ta del för del som jag fått göra nu. När stygnen försvinner kommer allt bli så mycket lättare och antagligen kommer det inte ens göra ont längre!

Är lite avundsjuk på alla som är ute och dricker o har roligt ikväll! Hade verkligen velat vara med men nu får jag ju inte dricka än eller röra mig för mycket. Men förhoppningsvis kommer jag snart vara på banan igen o kunna leva normalt! Kroppen läker fortare än man tror! 💪🏼

Sjukaste på hela året

Ja, nu börjar sjukaste rean på hela året! O då ska jag ju självklart tipsa om massa olika saker som gått ner i pris.

Synd att jag tappat min krigarplats på topplistan, ligger på 22 plats nu. Men samtidigt kan jag förstå det då jag varit lite tom i huvudet och inte hittat bra rubriker eller bra ämnen. Men det är mycket på gång så det kommer! Promise!

 

 

1           2           3

 

4            5           6

7              8            9

 

 

Inte friskt beteende

Asså, detta är ju inte alls ett friskt beteende! Men fick ju så mycket fina saker av mamma och sådär och även en hel del pengar...Och när jag får massa saker så kommer jag på massa outfits i huvudet och typ googlar upp kläder, blir sent helt besatt vid något och ger mig inte förens jag fått det det. Alltså att jag tillslut köper det. Och nu har jag hittat lite grejer som är MUST HAVE för mig. 

 

HÄR                              HÄR

HÄR                                                       HÄR

HÄR                                                        HÄR

Bildbomb

Nu är ju Kalle Ankan slut, Julmaten äten och paket öppna, i de flesta fall i alla fall!

Vill dela med mig av min jul och bilder man tagit under kvällen! Lägger även ut lite julklappar jag fått. Senare kommer jag nog göra länkar osv till det men känner att jag är helt slut just nu och vill helst sova.

Hoppas ni haft en mysig dag än så länge!

 

Fler bilder kommer att komma senare då detta bara var en liten del av vår dag! 

 

24/12

Jag önskar alla en god jul och hoppas att alla kommer få det minst lika bra som mig. Skänker en tanke till dem som saknar någon nu över jul och tänker på alla barn idag! Önskar er all kärlek 💞

Detta berör mig - SNÄLLA, läs detta...

Detta, DETTA berör mig något så oerhört mycket. Detta drar mig tillbaka till en egen barndom med mindre bra jular. Att veta att denna julen kommer barn att drabbas extra hårt och ingen kommer få veta något. Det berör mig på ett jävligt illa sätt. Jag blir ledsen. Och rädd, för jag skulle vilja kunna rädda dessa barn. Jag vill inte att de ska bli utsatta för sånt här. Snälla, läs denna artikeln... Bara förstå och ta in allt detta...För åter igen kommer ett barn att drabbas denna julen. 

 

 

Jag vet hur det är att ha drömmar om en alkohokfri jul som aldrig blev av

Kära Sverige, i år har jag en önskan! Jag önskar att vi tillsammans inför julen 2016 uppmärksammar och talar för de barn som kommer få högtiden förstörd på grund av alkohol.

Det är ingen hemlighet att vart femte barn i Sverige lever i ett hem där en eller flera vuxna missbrukar alkohol. Det är fem för många för att låta bli att våga tala. Inget barn ska behöva vara förälder till sin egen förälder, barn har rätt att få vara barn.

Men barn är inte bara barn, jul är inte bara kul…

 

Jag skriver dessa rader för jag vet hur det är, att växa upp i ett hem där alkohol var min pappas drog och beroende. Jag vet hur det är att söka kontakt med min pappa sovandes på soffan under julafton innan Kalle Anka. Jag vet hur det är att ha drömmar om lugna julaftnar utan alkohol som det aldrig blev någon verklighet av.

Jag vet att det finns barn där ute som behöver oss! Det finns barn som går på jullov med magont, som hellre stannar kvar vid skolbänken och gör skoluppgifter än firar jul med sin familj. Det ska inte behöva vara såhär år 2016! 

Därför väljer jag genom min plattform Vackra Maskrosbarn att uppmärksamma och dela med mig av många barns verklighet under jul. Varje dag fram till jul delar jag med mig av mina erfarenheter från min barndom. #JAGÄGERMINJUL 

Högtider är härliga tider, en mysig högtid som kommer med ljus och värme kalla decembermånaden. Snön ligger vit på marken, julgröten kokar på spisen och granen lyser i hemmet. En trygg tid med familjen samlad. Men inte för alla. 

Jag talar för de barn som kommer hem till familjen med förhoppningar om en trygg jul, som tyvärr får juldrömmarna om en lugn julafton i kras. 

Alkoholen tar inte julledigt, tvärtom. 

Alkoholen är socialt accepterad i samhället och på högtider är den oftast en av de obligatoriska sakerna på inköpslistan hos många familjer och inför julen även ett viktigt tillbehör på julbordet. Vinglögg, snaps, julöl, starksprit. ”Nu är det ju jul, nu ska vi ha kul”. 

För barn som lever i alkoholmissbruk är alkoholen drogen som står i familjens centrum. Den tar det viktigaste från barnen, deras barndom.

Tänk på barnen i jul, du som är vuxen och har barn omkring dig. 

Tänk på barnen i jul, låt barnen få ha en tid med bus, lek, kärlek och gemenskap. 

Tänk på barnen i jul, umgås med varandra och det viktigaste som ett barn behöver är en närvarande viktig vuxen. 

Julen är barnens högtid, låt dem få äga sin julafton som ett fint minne när de ser tillbaks på sin barndom tillsammans med dig.

Henrietta Lysén

 

HÄR kan du läsa originalet!

STÖD OCH HJÄLP

Ovanför hittat du olika organisationer du kan stödja som kommer hjälpa dessa barn! Jag kommer skänka en slant. Aldrig att jag skulle kunna leva med att veta att ett barn fått uppleva saker jag upplevt och sen inte göra något. Snälla, gör något du också!

Detta handlar inte bara om missbruk, med missbruk kommer slag och ilska. Detta hjälper barn som blir misshandlade också. Vill inte glömma bort något barn. För detta är så jävla viktigt!

Satans bröst & Julebak

Denna veckan trodde jag faktiskt att smärtan i brösten skulle gå över helt. Eller asså, till mestadels. INTE DÅ. Innan hade jag absolut INGEN känsel i mina bröst.Kände inte om jag själv tog på dem, lite obehagligt men kroppen går snabbt tillbaka. Men nu ömmar ju bara ALLT. Allt bara ömmar och spänns och ärren ska vi inte tala om vad ont det gör där. Blir så himla trött på mig själv för att jag inte orkar hjälpa till hemma med städning och pynt, men det bara tar emot. Försökte städa igår innan Linnea kom, började nästan gråta för att smärtan var så jävla hemsk. Man blir trött så fort och man känner verkligen när kroppen fått nog. Men helst sjukt att jag inte ska kunna hjälpa mamma bära en matkasse. Fan, känner mig så himla dum!

MEN!

Jag har gjort mitt bästa idag, försökt göra lite julgodis och min fantastiska lillebror har varit jätteduktig och hjälpt mig. Vilken liten stjärna han är nu till julen och nu när jag inte kan göra allt själv! Han hjälpte mig dammsuga igår och massa annat. Han är så söt! 

Han hjälpte mig också att slå in lite paket, är så tacksam över att han hjälpt mig så mycket!

23/12

Precis hämtat sista julklappen nu! Ska hem och ställa mig och göra julgodis nu i några timmar! Full rulle på g! Är helt slut dock eftersom jag inte kunde somna inatt för att jag hade så jävla ont i brösten, men men!
Hoppas ni har en fantastisk dag!

Hemliga projektet har startat

Nu jäklar är jag och Linnea i full gång med vårt projekt, som fortfarande är hemligt för alla. MEN, det kommer snart att släppas? Vad tror ni att det är för något?

Med massa kaffe och kakor och annat gott kämpar vi oss igenom kvällen. Fyfan, vi är fantastiska!

Ursäktar mitt äckliga bord. Hade fan inte orken till det idag!

6 klänningar under 100 kr

Linnea är lite sen så då passar jag på att tipsa om billiga, snygga kläder. Alla har inte råd att köpa kläder för flera hundralappar och då är det ju bra om man kan ge lite mer ekonomiska tips?

 

1        2       3

4         5         6

Min blivande man - kritierier

Halv seriös rubrik! Men ändå!

Haha såg någon som gjorde ett inlägg om vad hon söker hos sin blivande man. Tycker sånt är så sjukt intressant att läsa själv, vad folk har för värderingar osv, så nu jäklar ska ni få läsa vad jag önskar hos en kille. Så om du passar in här kan du ju slå en pling eller något? 

Haha, lets do this!

 

- Jag skulle nog aldrig kolla på en kille som inte bryr sig om hur han ser ut. Gillar att han vågar bry sig om sitt yttre!

- Snygg klädstil. Spelar ingen större roll om vad för "typ" av stil, bara det ser bra ut. Ingen jävla grön tröja och blå byxor inte. 

- Aktiv personlighet! Som vill göra saker och inte bara ligger på soffan!

- Bra fysik tycker jag är attraherande då det tyder på att killen håller igång. Behöver inte vara så muskulös eller så men inte mullig/tjock. 

- Beskyddande. Vet inte varför, men det är något jag uppskattar väldigt mycket. Jag vill kunna känna mig trygg med honom i alla lägen.

- Humor. Viktigt att kunna skratta ihop!

- Förstående och ödmjuk.

- Omtänksam och snäll är något jag värderar väldigt mycket hos en person över lag.

- Behandla mig som den enda kvinnan i hans liv. Vill inte ha någon som ska kommentera andra tjejers bilder och hålla på med sånt skit. Han får ha hur många tjejkompisar han vill, men vill ändå veta vilka dem är och gärna träffa dem :)

- RESPEKT. Detta är så oerhört viktigt i ett förhållande av alla slag. Om den ena parten har problem med något t.ex. då ska man göra allt man kan för att respektera den andres åsikter och känslor. Vill inte jag att du skriver till en brud som lägger ut tuttarna på fb, då gör du inte det. Ska inte behöva diskuteras.

- Trogen. Efter 12 otroheten så hoppas jag att det finns någon som kan låta bli att stoppa kuken i någon annan. Hade varit mysigt att få vara den enda flickvännen han har...

- Inte vara rädd för att ta  i lite. Jag har hållt på med en tuff sport hela mitt liv, vill ha någon som kan hjälpa till och inte vara rädd för att få lite smuts under naglarna. 

- Vara hjälpsam och stöttande!

- Vilja lära känna mina vänner och min familj.

- Ett måste är att gilla djur. Annars går det absolut inte. Är inte ens säkert på om jag vill ha barn, o då blir det ju djur istället. 

- Behöver absolut inte vara en festprisse, men roligt om han gillar att umgås med folk och ha ett socialt liv. Både med mig och utan mig!

 

Huvudsaken är att jag vill att han ska behandla mig bra. Då är jag nöjd. Detta är ju bara lite saker jag dras till extra och om en kille skulle ha allt detta, då är jag ju helt såld! 

Tycker sånt här är så jäkla intressant, andra kan tycka detta är jättetöntigt och att man inte ska ha "krav" på partners osv. Jo, det tycker jag verkligen man ska ha. Sen vilken typ av krav är ju olika från person till person liksom! Detta är ju inga krav men hade önskat någon som hade mestadels av detta i alla fall!