Sussi Tasinazzo

Allt om Enya!

Har inte mycket att göra såhär mitt i natten så gör ett efterlängtat inlägg om Enya! Enya heter egentligen Enta men tyckte det var fult så bytte! Hon är 11 år, tysk ridponny från Polen! Hon kom till Sverige som 5 åring och hade då haft en väldigt dålig uppväxt. Ingen vet riktigt hur men det märks än idag att hon blivit felbehandlad av människor. Hon blir lätt nervös och stressad av att vara själv, är hysterisk på mat och har himla respekt för ridspön. Som häst och person är hon en bulldozer helt enkelt. Ett powerpaket som tar ett bra tag att lära sig hantera! Ena sekunden är hon tvärlugn för att nästa stå på bakbenen. Hon har ett jävla humör och det är hon som bestämmer. Vill hon inte bli hämtad i hagen går hon åt andra hållet helt enkelt. Men genomgo Samt lite speciell. När jag letade häst ville jag ha en nätt svartbrun häst. Som var lugn och stabil. Vi testade säkert 3 hästar innan mamma hittade Enya. I Nybro stod hon. Jag tyckte inte hon var attraktiv på bilderna, Jag ville ju ha en mörk häst med långa ben. Men vi åkte och tittade. Redan när jag kom in i boxen kände jag "wow det är hon! Det är hon jag ska ha". Efter fem minuter hade jag redan bestämt mig att henne ville jag ha! Provridningen gick åt helvete. Vilken bråkstake hon var. Men ändå, det var hon jag ville ha. Vi köpte henne. Första besiktningen gick hon tyvÄrr inte igenom på böjprovet... Mamma tyckte jag skulle kolla andra hästar men jag vägrade. 2 v senare gick hon igenom och hon var min. Jag var så lycklig att jag grät hela vägen till stallet. Så himla fin hon var. Så fin. Första halvåret var ett helvete, kunde inte sitta upp på henne själv och skulle jag fatta en galopp kunde det ta 40 minuter. Hon bockade, skena och stegra. Jag fick allt lära mig sitta kvar!!😂 3 år senare efter en bruten fotled, 2 operationer och dålig psykisk hälsa är hon fortfarande min. Hon räddade livet på mig då och gör än idag. Utan henne hade Jag inte levt idag. Den kärlek jag har till henne kan ingen ta ifrån mig! Om några veckor startar vi första tävlingen och hon har aldrig varit finare. Hon är min livsglädje och lite till! Det var bara ödet, för med henne är jag lycklig!💗

Packat

Jahopp då har jag äntligen packat klart! Blir Stockholm imorgon för min del en vecka framåt. Tråkigt att åka ifrån Enya dock😔 Men annars behöver jag väl åka iväg ett tag. Komma bort! Hörs o ses

Bokade & klara

I Augusti blir det tävling för min del! En på Öland och helgen efter det i långasjö! Hoppas allt går vägen nu då!

 

Har suttit och försökt redigera ihop en film och precis när jag är klar med skiten så hamnar något blått mitt på filmduken och allt var förjäves. Jävla skit, här sitter man i flera timmar och sen blir det dåligt i alla fall!

 

Men ni kommer få se den ändå, även om den skulle varit utan det blåa som täcker allt!!cry

 

 

 

Fuck it

Yee denna dagen blev knappast som planerat och en mer bitterfitta går inte att hitta just nu. Sminket är klockrent och allt ytligt sitter,men nu blir det att komma fab till stallet istället. Som vanligt räddar min ängel mitt humör!

Cut off my hair

Tillbaka är jag!

Hade en paus för att jag inte pallade med att sitta vid datorn typ. Så knappt suttit vid datorn sen jag la ner. Men nu är jag tillbaka bara för att jag har massa roligt att berätta om och saker som kommer hända! 

Klippte typ av mig håret i går men det var för att det var så äckligt slitet och helt förstört. Nu väntas massa behandlingar osv för att få mitt hår att bli normalt igen. Så för min del blir det flätor all the time några veckor framöver för att slita minimalt på håret tills dess! 

Jag gråter dock inte då det är så förbannat jävla snyggt!!

 

IN THE GHETTO COVER - BY ME

 

Detta är lite från dagens spelning. Den sista faktiskt! Så himla tråkigt! 

Tänkte lägga ut denna för att det var länge sen jag la ut musik. JAG VET att jag ser förjävlig ut och inte alls som på mina bilder, men har typ inget smink, är trött och håret är förjävligt. Så inget hat om det tack! 

Puss & kram! :)

Helt jävla slut

Är helt slut. Ska snart försöka gå o sova! Inte haft energi till att blogga eller någonting. Har bara spenderat tid med min fina pojkvän och min häst. Min underbara pojkvän! Du är så jävla fantastisk! Min ängel är du! 

Enya är inte skadad längre och är pigg och glad igen, ingen är lyckligare än jag! Om en månad är det dags för tävling. Nervös redan nu men det ska bara gå bra. Jag fick ju världens finaste tävlingsbyxor av Lukas så ja, klart jag måste tävla då! 

Pussar och kramar!

 

Asså fuck era kommentarer

Flippar på era jävla kommentarer som är så fett onödiga. Gå o släng er i vägen någonstans för har fan inget behov av era patetiska kommentarer. That´s it, har inget behov av era åsikter. Tar inte åt mig och pallar inte bry mig! Så puss puss på er! HATERS

 

Idag blev det inte något jobb, behövde ett paus. Mådde inte bra inatt så fick bli en lugn dag. 

 

Hörs senare 

 

Sambo

Då var man sambo några dagar framöver! Så mys 💕👏🏻

FACE IT FEMINISTER

1. Sverige och jämställdhet
Sverige är ett utav de mest jämställda länderna i världen. Trots det så får många det som att låta som att allt är så fruktansvärt ojämställt här. Men face it, det är det inte längre. Kvinnor är VD, kvinnor kan bli stadsminister, och snart har vi inte ens en kung längre. Vad mer behövs?

2. Feministiskt Initiativ
FI har gett en så otroligt oseriös syn på feminism. Det är kvinnor som dansar runt tillsammans med den ena artisten efter den andra och bara förlöjligar sig. Partiet kommer med ideér som 15 minuters lagen – inte mer än 15 minuter mellan hem, jobb, skola osv. Ett idiotiskt förslag, som aldrig kommer gå att genomföra på något ställe i Sverige. Samt att de mest högljudda på sociala medier låter som riktiga manshatare, och det är ingenting jag vill sammankopplas med.

3. Ordet feminism
Hela ordet feminism är kvinnligt – feminint. Att kalla sig feminist innebär då att man säger, ”Jag är för kvinnor”. Visserligen är jag för kvinnor, MEN jag är också för män. Ska jag då kalla mig både feminist och maskulinist när jag vill att de ska vara jämställda? Nej, för om jag skulle kalla mig för maskulinist så skulle helt klart extremfeministerna skriva att jag är hemsk som säger så, och det är nog den största orsaken till varför jag inte kallar mig feminist. Jag tycker inte att kvinnor är mer värda än män, men jag tycker inte heller att män är mer värda än kvinnor. Jag anser att man är lika mycket värd oavsett vilket kön man tillhör.
Och DÄRFÖR kallar inte jag mig själv för feminist.

 

Glömde faktikiskt att dela bloggen jag tog det från. Tyckte det bara var så jävla bra!! 

 

http://evangelinabergh.spotlife.se/2015/01/26/3-orsaker-till-varfor-jag-inte-kallar-mig-feminist/ 

Sometimes you wonder if this fight is worthwhile

Bloggen går dåligt, Enya är skadad, Morfar bara dog,kaos i mitt huvud och  jag återgick till min djupa depression - tycker inget är roligt längre. 

Jag kan inte blunda för sanningen om att ibland vill jag ge upp. Det är för mycket, vet knappt i vilket ända jag ska börja. Allt gick från skitbra till totalt meningslöst väldigt fort och jag kan inte fatta hur fort det kan vända. Min behandling börjar inte förens i höst... Då börjar skolan, då börjar återigen mitt helvete att överleva dagarna utan att få panik. 

Jag är rädd just nu, för att fastna i min sjukdom igen och inte komma upp. Jag vill inte dit men ibland känns det som om jag inte har något val. Jag önskar inget hellre än att allt skulle vara bra... Men nu ler döden åt mig och livet bara gråter. 

Men sen kommer jag ihåg, jag kan inte ge upp. Inte än och inte nu. Jag har verkligen alldeles för många och bevisa motsattsen. Det är viktigt och jag måste göra det. Det är det viktigaste, att bevisa för mig själv och andra att jag gjorde något omöjligt. 

Idag tänker jag extra mycket på dem med ångest och sorg inom sig, håll ut kära ni... Det blir bättre. Nån gång. Men ni förtjänar att leva och alla är vackra! 

Vi som inte vill stanna är bara änglar som vill tillbaka till lyckan!

Världens bästa...

Fick ett par vita ridbyxor av Lukas för artist varit ganska ledsen de senaste dagarna. Mamma köpte ett par lika dana fast i marinblått o är såååå tacksam! Älskar er💕💕💕

Dagens outfit

Såhär ser jag ut idag! Nu bär det av till jobbet för att tjäna lite pengar!! Trött och sliten men detta ska allt gå! Pussar 💕